Vizită a studenților Universității Friedrich-Schiller din Jena, Germania

În cursul zilei de joi, 26 septembrie 2019, Institutul Revoluției Române din decembrie 1989 a primit un grup de studenți din cadrul Universității Friedrich-Schiller din Jena, Germania, condus de prof. Valeska Bopp-Filimonov.

La întâlnire, alături de conducerea institutului, a participat și un număr de revoluționari.

Gazdele au prezentat informații despre activitatea curentă a instituției, despre temele de cercetare, dar și despre publicațiile care apar sub egida IRRD 89.

În jurul temei centrale – Revoluția română –,  la întrunire, au vorbit: Gelu Voican Voiculescu − directorul general al IRRD , Constantin Corneanu – director științific IRRD, Petre Roman – membru al Colegiului Național IRRD și prof. univ. dr Valeriu Morar.

Studenților le-au fost prezentate amănunte  despre tematrica activității de cercetare a IRRD, despre diversiunea teroristă, precum și despre procesul soților Ceaușescu.

Relatările revoluționarilor Ioan Savu, Petre Roman, Alexandru Tomescu și Gelu Voican Voiculescu au oferit o imagine inedită despre zilele de foc din decembrie 1989.  

La finalul vizitei, Gelu Voican Voiculescu a dat celor prezenți câteva dintre cărțile de referință tipărite  de IRRD.

Am fost impresionat de nivelul cunoștințelor pe care le au studenții germani de la Facultatea de limbă română a Universității Friedrich-Schiller din Jena despre problematica Revoluției române din decembrie 1989, precum și de interesul manifestat pentru acest subiect. Întrebările lor au fost pertinente și au dovedit că s-au documentat temeinic, a declarat Gelu Voican Voiculescu, directorul general al IRRD.

Înregistrarea video a discuției poate fi urmărită pe canalul de youtube al IRRD prin intermediul acestui link https://www.youtube.com/watch?v=LuMkXRrjIbM&feature=youtu.be