Un atac de presă stalinist la 28 de ani de la Revoluția Română!

Data: 12 octombrie 2017

„REBRANDUIREA!”

Cine sunt cei care vor astăzi să depună pe mormintele martirilor noștri cinismul, ipocrizia și mistificările lor? Brutal, primitiv, nesăbuit, nedrept… Procesele staliniste au lăsat în urma lor răni dureroase în istoria ultimului secol românesc! Oameni nevinovați au primit pedepse aspre doar pentru suspiciunile pe care le stârneau cenzorilor lor! Cum în decembrie 1989 tirania lui Ceaușescu s-a prăbușit, am sperat cu toții că trecutul comunist se va topi, încet-încet, în expresia devenită deja populară „de tristă amintire”! Dar se dovedește că atunci când starea de veghe se destramă monștrii trecutului ies iarăși din culcușurile lor. Revoluția Română este astăzi o „amintire”, dar oamenii trecutului au continuat să trăiască! După o perioadă de năuceală ei au revenit, acaparând treptat puterea în stat! Fosta securitate, fosta nomenclatură, foștii colaboraționiști au format curând o „majoritate tăcută”, ce le-a permis, pe lângă preluarea prerogativei naționale, până și promovarea unui ex-securist în funcția supremă a statului post-decembrist, evoluție agravantă ce l-a făcut recent pe un cunoscut istoric din generația tânără să exclame: „Revoluția dumneavoastră a fost mană cerească pentru fosta Securitate!” Eliberată, fără meritul ei, de dictator, beneficiind de acces la valorile naționale, reactivându-și agenții interni și externi, ridicând în țară trusturi de presă, construind partide, bănci, fundații de tot felul, ei au „generat” societatea de astăzi! Prezentul românesc, străfulgerat de impostură, imoralism, parvenitism și corupție, este după chipul și asemănarea Securității! Ori în acest crepuscul național, activitățile unui Institut al Revoluției nu puteau decât să irite! Și dacă mai rezistă, la 12 ani de la întemeiere, sub asaltul incriminărilor, marginalizăriiși izolări lui, înseamnă că mai sunt români care n-au lăsat să se întâmple și asta: desființarea ultimei instituții dedicate istoriei Revoluției Române!

Atacul montat de presă, survenit în Amos News n-a fost întâmplător! La el au participat complici pentru care colaboraționismul încă bine ascuns a reprezentat chiar C.V.-ul trecutului propriu! Ei dau acum semnalul sfârșitului independenței de cercetare a IRRD; ei pretind „rebranduirea” Institutului, îndepărtarea, de fapt, a noastră și a colaboratorilor noștri, pentru a fi înlocuiți cu indivizi marcați de fariseism revoluționar, rămași credincioși Regimului Ceaușescu fără Ceaușescu! Căci doar ei au suportat, din ce în ce mai greu, de-a lungul anilor, dezvăluirea crimelor Represiunii ceaușiste ori a numelor părtașilor la arestarea, schingiuirea ori moartea sângeroasă a peste 1100 de români, în cele șapte zile ale agoniei dictaturii ceaușiste! Și tot ei sunt cei ce au continuat să intoxice mulțimile postrevoluției cu falsele idei ale „nevinovăției” Securității ori ale intervenției străine și loviturii de stat, pentru a putea elimina din memoria publică faptele Revoluției!

Vom pune, desigur, la dispoziția cititorilor „Caietelor Revoluției” desfășurarea acestui atac de presă de origine securistică! El a fost declanșat de așa-ziși încă anonimi! Așteptăm să le cunoașteți numele! Poate că numai astfel ați putea privi în ochi chipurile celor ce încă se ascund în spatele lor! Asta e, din nefericire ceaușismul și Securitatea lui încă nu au murit!

Nu Institutul Revoluției Române e responsabil pentru repudierea ideii de Revoluție Română, ci „exemplul politic”: promovarea fostei Nomenclaturi și a oamenilor fostei Securități la vârful statului și societății, împreună cu disculparea rolului criminal pe care Securitatea l-a avut în reprimarea românilor revoltați, colaboraționismul tot mai fățis al intelectualității cândva ceaușiste, tragerea savantă de timp, pentru ca uitarea să îngroape memoria crimelor din decembrie 1989, manipularea continuă ce și-a propus să compromită însăși ideea de Revoluție Română, căderea maselor sărăcite, în plasa propagandei pro-ceaușiste. Toate acestea și multe altele au condus la situația în care mii și mii de români postdecembriști și-au pierdut încrederea într-o revoluție care a adus cu sine moartea a peste o mie de români nevinovați, ce s-au oferit fără să ezite sacrificiului în numele libertății neamului lor, binemeritând de la patrie!

Și nu indivizi cu pedigree penal ori cu vagă participare la Revoluția Română – care n-au contribuit nicio clipă, în cei 12 ani de activitate, la funcționarea ori la lucrările Institutului Revoluției Române, cu un text, cu o idee, cu un articol, cu o lucrare dedicată, cu o minimă dovadă că sunt interesați de cercetarea Revoluției înseși – au dreptul să calomnieze realizările Institutului, doar pentru a-și face un loc în nomenclatorul său!

Și numai Institutul Revoluției Române și-a dedicat menirea cunoașterii și apărării adevărurilor celei de a treia Revoluții a românilor din istoria sa modernă! Și numai el!

După 272 de victime! Și după 27 de ani!

Claudiu Iordache

„Caietele Revoluției”, nr. 4-5 (69-70)/2017

Autor: Directorul Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989