Simpozion comemorativ dedicat eroului şi pictorului Liviu Corneliu Babeș

Sâmbătă, 2 martie, a fost comemorat Eroul Martir Liviu Corneliu Babeș.

Au fost ținute slujbe de pomenire și scurte discursuri la Biserica Sf. Ioan Botezătorul din Poiana Brașov și la crucea de la baza pârtiei Bradul.

La sediul Asociației Decembrie ’89 − Brașov, a avut loc un „Simpozion comemorativ dedicat eroului şi pictorului Liviu Corneliu Babeș”. Au ținut scurte discursuri: scriitorul Iulian Cătălui, scriitorul Mircea Brenciu – Coordonatorul Centrului Regional de Cercetare și Comunicare Brașov ’89, Etelka Babeș − vaduva martirului, viceprimarul Costel Mihai, Vasile Mardare − presed. ALRUE-Brasov, Marius Boeriu − pres. Asoc. 15 Noiembrie 1987, Alexandru Grigoriu – cercetător IRRD, istoricii Ovidiu Savu si Thomas Sindilariu, artistul plastic Gheorghe Iosif.

Cu acest prilej a fost lansat și albumul „Liviu Corneliu Babeș-Martirul de sub Tâmpa”, cu o prefața de Mircea Brenciu, un scurt text dar semnificativ de Ion Mânzală, ilustrația copertei fiind asigurata de Vladimir Ioan Țăroi, album conținând reproduceri după picturile și enigmaticele sculpturi ale lui Liviu Babeș.

La aceste manifestări a fost prezent si scoțianul G. Wallace, cel care a asistat pe pârtia „Bradul” din Poiana Brașov la sacrificiul martirului din 2 martie 1989.