Deschiderea unui nou Centru Regional al IRRD la Reșița

Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 organizează în cursul zilei de 14 septembrie 2018, ora 11.00, deschiderea Centrului Regional de Cercetare și Comunicare Reșița dedicat studierii și informării publice privind Revoluția Română din Decembrie 1989, respectiv cele petrecute în Municipiului Reșița în Decembrie 1989 și nu numai.
Ceremonia care se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin va fi onorată de prezența senatorilor și deputaților de Caraș-Severin, a prefectului județului, a reprezentanților administrației publice locale și municipale, a reprezentanților MApN și Ministerului de Interne, a domnului Petrică BALINT, membru al Colegiului Național al IRRD, precum și a conducerii executive a IRRD, Gelu-Voican VOICULESCU – Director General al IRRD și Dr. Constantin CORNEANU- Director General-adjunct, alături de reprezentanți ai mass-media și ai asociaților de revoluționari.
Cu ocazia acestei manifestări vor fi readuse în atenție cele petrecute în Municipiul Reșița în cursul zilei de 21 decembrie 1989, a faptului că locuitorii din Reșița, nemulțumiți de cele petrecute la Timișoara, s-au revoltat încă din ziua de 21 decembrie 1989. Prezența reșițenilor în stradă pe 21 decembrie 1989 reprezintă o dovadă a faptului că oamenii erau dispuși să se sacrifice pentru idealurile și visurile lor, înregistrându-se chiar victime, în acel, de neuitat, Decembrie 1989.

Autor: Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989