Deschiderea Centrului Regional de Comunicare și Cercetate Brăilaʻ89

Data: 16 martie 2017

COMUNICAT

Joi, 16 martie 2017, IRRDʻ89 și Asociația „Uniunea Revoluționarilor Brăila 1989” au organizat deschiderea Centrului Regional de Comunicare și Cercetate Brăilaʻ89.

Evenimentul s-a desfășurat în sala Consiliului Județean Brăila și a fost moderat de domnul Valeriu Petrof, coordonatorul acestui centru și de domnul prof. univ. Dr. Ion Calafeteanu, directorul general adjunct al IRRD. Într-o sală arhiplină, cele 5 asociții de revoluționari din orașul lui Panait Istrati, Mihail Sebastian și Nae Ionescu, precum și reprezentanții de frunte ai tuturor autorităților administrative din urbe și ale importantelor centre culturale din județ, au aplaudat îndelung participarea la acest eveniment a unui grup de elevi olimpici și premianți de la liceul „D.P. Perpessicius” Brăila. De asemenea, organizatorii evenimentului au salutat prezența în sală a reprezentanților asociațiilor revoluționare din orașele Arad și Piatra Neamț. După intonarea Imnului de stat, moderatorii sedinței au anunțat programul desfășurării evenimentului, acesta cuprinzând 3 etapeː
-sublinierea importanței deschiderii acestui centru și a modului în care va conlucra cu toate organizațiile revoluționare din județul Brăila în vederea susținerii de către IRRDʻ89, prin istoricii săi din cadrul Consiliului Științific și a experților din cadrul Biroului de Comunicare și Editare, a publicării unor articole, materiale, cărți, cu privire la desfășurarea Revoluției Române din Decembrie 1989 în orașul și în județul Brăila; alte activități care să atragă atenția publicului larg asupra unor evenimente, fapte, personaje din orașul și județul Brăila, care au legătură cu Revoluția din Decembrie 1989.
-dezbateri cu privire la însemnătatea deschiderii acestui centru; poziția reprezentanților autorităților locale și centrale din orașul și județul Brăila față de acest demers al IRRD; discuții cu privire la Revoluția din Decembrie 1989 și a modului în care revoluționarii din orașul Brăila au acționat pentru victoria acesteia; alte luări de cuvânt; semnarea de către reprezentanții IRRDʻ89 și ai Asociației ”Uniunea Revoluționarilor Brăila 1989” a Protocoluli de înființare a Centrului Regional de Comunicare și Cercetare Brăilaʻ89.
-prezentarea cărții „Revoluția din Decembrie 1989‒ Momentul Brăila”, autor Ionel Ștefan Alexandru.

Autor: Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989