Deschiderea Centrului Regional de Comunicare și Cercetare Târgu Mureș ’89

Data: 20 octombrie 2016

COMUNICAT

Joi, 20 octombrie 2016 – orele 12:00, IRRD 1989 și Asociaţia „21 Decembrie – Oraș Martir” Târgu Mureș au organizat deschiderea Centrului Regional de Comunicare și Cercetare Târgu Mureș ’89.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu Mureș și a fost moderat de către doamna profesor Eugenia Iorga, membră a Colegiului Naţional IRRD și domnul Hamar Alpár Beniámin, președintele Asociației „21 Decembrie – Oraș Martir” Târgu Mureș.

În deschiderea întrunirii s-a intonat Imnul Naţional și s-a păstrat un moment de reculegere în memoria revoluţionarilor care nu mai sunt în viață.

În continuare, domnul Sorin Staicu, expert IRRD, a vorbit despre raţiunea înfiinţării și funcționării Centrelor Regionale de Comunicare și Cercetare, iniţiativă a domnului Claudiu Iordache, directorul general al IRRD .

În luarea sa de cuvânt, domnul Hamar Alpár Beniámin și-a exprimat satisfacţia faţă de inaugurarea Centrului Regional de Comunicare și Cercetare Târgu Mureș ’89, evidențiind faptul că sunt multe de spus și de cercetat în legătură cu Revoluția din Târgu Mureș.

Deschiderea centrului s-a bucurat de interesul real al oficialităților locale. Astfel, au fost prezenţi și au luat cuvântul domnul Alexandru Câmpeanu, Vicepreședinte al Consiliului Judeţean Mureș, doamna Monica Avram, directorul Bibliotecii Judeţene Mureș, domnul Ștefan Someșan, Inspectorul General al Inspectoratului General Școlar Mureș, și domnișoara Cristina-Elena Ilie, reprezentant al domnului Lucian Goga, Prefectul Judeţului Mureș. De asemenea, au participat la reuniune și și-au manifestat dorința de colaborare cu Centrul Regional de Comunicare și Cercetare Târgu Mureș ’89, domnul Soós Zoltán, directorul Muzeului Judeţean Mureș și domnul Ioan Chiorean, jurnalist la Radio Târgu Mureș și reprezentant al Biroului de presă al Primăriei Târgu Mureș.

La eveniment au participat și au luat cuvântul domnul Puiu Nicolae Fesan, coordonatorul Centrului Regional de Comunicare și Cercetare Sibiu ’89 și domnul Viorel Hummel, coordonatorul Centrului Regional de Comunicare și Cercetare Arad ’89.

Puncte de vedere interesante au fost exprimate, în luările de cuvânt, de către domnii Emil Târnăveanu, Octavian Pleșa, Corneliu Bânzaru, membrii ai Asociației „ 21 Decembrie – Oraș Martir” Târgu Mureș și domnul Adrian Oană, președintele Asociației „Dreptatea Târgu Mureș”.

În încheierea reuniunii a fost semnat Protocolul de înființare a Centrului Regional de Comunicare și Cercetare Târgu Mureș, iar domnul Alexandru Marius Grigoriu, cercetător doctor în istorie, a prezentat cartea „O Revoluţie încarcerată”, a cărui autor este, prezentarea lucrării fiind urmată de o scurtă sesiune de autografe.

Autor: Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989