Centrului Regional de Comunicare și Cercetare Craiova ᾿89

Data: 13 iulie 2017

COMUNICAT

Joi, 13 iulie 2017, Cercul Militar din Craiova a fost gazda inaugurării Centrului Regional de Comunicare și Cercetare Craiova ᾿89, proiect comun al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 și Asociația pentru Protejatrea și Sprijinirea Invalizilor, Răniților și Urmașilor celor căzuți în timpul Revoluției din Decembrie 1989 – Dolj. 
Într-o sală arhiplină, membrii asociațiilor de revoluționari din capitala Băniei, precum și reprezentanții autorităților administrative și culturale din județ, au salutat participarea la această reuniune a delegației revoluționarilor din Timișoara, formată din domnii Ioan Savu și Adrian Kali.
După ținerea unui moment de reculegere în memoria revoluționarilor ce nu mai sunt în viață, moderatorii evenimentului domnii Alexandru Oșca, consilier IRRD și Mirea Venus, coordonatorul Centrului Regional de Comunicare și Cercetare Craiova ᾿89 au anunțat programul desfășurării evenimentului. Au luat astfel cuvântul : prof. univ. dr. Ion Calafeteanu, director adjunct IRRD; Mirea Venus, coordonatorul Centrului Regional de Comunicare și Cercetare Craiova ᾿89; Adrian Cosman, viceprimarul municipiului Craiova; prof. univ. dr. Sorin Damean; Sorin Staicu, expert IRRD; Elena Diaconu, redactor- șef, revista Caietele Revoluției; Lucian Dindirică, directorul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” Dolj; prof. univ. dr. Constantin Hlihor, cercetător IRRD; Adrian Kali, coordonatorul Centrului Regional de Comunicare și Cercetare Timișoara᾿89; Ioan Savu, membru al Colegiului Național IRRD; prof. univ. dr. Ciubotea Dinică. 
În lările de cuvânt, vorbitorii au subliniat importanța deschiderii acestui centru și misiunea sa de a facilita colaborarea asociațiilor de revoluționari din craiova cu celelalte asociatii de revoluționari din Orașele Martir, precum și cu autoritățile locale, prin publicarea de articole și cărti, organizarea de conferințe , dezbateri, simpozioane, lansări de carte, cu scopul de a aduce în atenția publicului evenimente, fapte sau persoane în legătură cu Revoluția din Decembrie 1989.
Evenimentul a continuat cu prezentarea volumelor România şi Şocurile Geopolitice ale Războiului Rece (1980-1991),autor prof. univ. dr. Constantin Hlihor – a prezentat Andreea Bădilă, cercetător IRRD și Revoluţia din Decembrie 1989 de la Craiova, autori Ion Pâlșoiu, Ionel Turcin, Marin Ilie și Axente Corneanu – a prezentat general- maior(r) Ion Pâlșoiu.
În încheierea reuniunii a fost semnat Protocolul de înființare a Centrului Regional de Comunicare și Cercetare Craiova᾿89.

Autor: Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989